Проведе се поредна редовна среща на бизнес съвет в сектор Технологии

На третия ден от срещите в Солун, фокусът се измести към изготвяне на стратегия за образователен семинар, насочен към овластяване на други сектори от програмата да включат ефективно нови технологии в своя бизнес.

Срещата започна с признание за трансформиращия потенциал на технологиите в различни сектори. Участниците признаха важността на това да се предоставят на бизнеса знанията и инструментите, необходими за използване на технологиите за растеж и иновации.
Въз основа на експертния опит в групата, дискусиите се въртяха около проектирането на образователен семинар, съобразен със специфичните нужди и предизвикателства, пред които са изправени бизнеса в различни сектори. Акцентът беше поставен върху разработването на ангажиращо съдържание и интерактивни сесии, които се грижат за различни аудитории и стилове на учене.
Участниците обсъдиха теми за семинара, вариращи от стратегии за цифрова трансформация и нововъзникващи технологии до практически приложения и казуси, подходящи за всеки сектор. Целта беше да се осигурят полезни прозрения и практически насоки, които фирмите могат лесно да приложат, за да подобрят своите операции и конкурентоспособност.
Стратегии за популяризиране на семинара и увеличаване на посещаемостта също бяха проучени, включително целенасочени маркетингови кампании, партньорства с индустриални асоциации и използване на съществуващи мрежи в рамките на програмата.
С наближаването на края на срещата се усещаше ентусиазъм и очакване за предстоящия образователен семинар. Участниците изразиха увереност в потенциала на образованието да стимулира значима промяна и да даде възможност на бизнеса да приеме технологиите като катализатор за растеж и иновации.

Срещата се проведе на 08.09.2023г. в гр. Солун по проект “Business Council – BC 6275” финансиран от програма INTERREG V/A GREECE-BULGARIA 2014-2020, Subsidy contract №B6.3a.18/13.04.2021г.