Проведе се първа среща на Бизнес съвета в сектор Технологии в гр. Солун

Първата среща на представителите на сектора в Солун, се проведе на 01.09.2023г. Присъстваха 7 представители на сектора. Срещата беше организирана от сдружение „Development of culture tourism environment“ – DE. CU.T.E.  по проект “Business Council – BC 6275” финансиран от програма INTERREG V/A GREECE-BULGARIA 2014-2020, Subsidy contract №B6.3a.18/13.04.2021г.

Срещата започна с представяне на програмата на Бизнес съвета, очертавайки нейните цели и обхват. Членовете бяха информирани за ролята на бизнес съвета за улесняване на сътрудничеството и иновациите в технологичния сектор.  Беше предоставен кратък преглед на дискусиите и резултатите от предишните срещи, проведени в Ксанти. Това послужи като основа за разбиране на контекста и приоритетите, обсъждани в предишни сесии.

Участниците участваха в дискусии за идентифициране на специфичните нужди и предизвикателства, пред които са изправени технологичните фирми и стартиращи фирми в Солун. Ключовите области на фокус включват достъп до финансиране, придобиване на таланти, инфраструктурни изисквания и регулаторни съображения. Срещата проучи потенциални пътища за работа в мрежа и сътрудничество с други заинтересовани страни в рамките на по-широката област на интерес. Беше поставен акцент върху използването на съществуващи мрежи, индустриални асоциации и правителствени инициативи за насърчаване на синергията и обмена на знания.
Встъпителната среща послужи като платформа за започване на диалог и сътрудничество в рамките на технологичния сектор в Солун. Участниците получиха представа за програмата на БК и идентифицираха приоритетни области за бъдещи дискусии и действия. Продължавайки напред, фокусът ще бъде върху посрещането на идентифицираните нужди и насърчаването на възможностите за работа в мрежа за подпомагане на растежа и успеха на технологичния бизнес в Солун.