Проведе се последна среща на бизнес съвета в сектор Здравеопазване

Втората среща в гр. Солун се състоя на 30.06.2023г. и беше организирана във връзка с проект “Business Council – BC 6275” финансиран от програма INTERREG V/A GREECE-BULGARIA 2014-2020, Subsidy contract №B6.3a.18/13.04.2021г. Организатори на срещата бяха сдружение „Development of culture tourism environment“ – DE. CU.T.E.

Денят се фокусира върху подробен анализ на структурата и стъпките, включени в създаването на бизнес в сектора на козметологията, хвърляйки светлина върху общите предизвикателства, пред които са изправени професионалистите в тази индустрия. Срещата започна с изчерпателна разбивка на ключовите елементи при създаването на козметичен бизнес. Теми като бизнес планиране, правни съображения и финансови аспекти бяха разгледани подробно, предоставяйки на учениците пътна карта за навигиране в ранните етапи на предприемачеството.
Интерактивната дискусия позволи на учениците открито да споделят своите мисли и опасения, насърчавайки среда за сътрудничество. Заедно проучихме най-често срещаните проблеми, с които се сблъскват хората в сектора на козметологията, вариращи от регулаторни пречки до предизвикателства за задържане на клиенти. Целта беше да се дадат на учениците реалистично разбиране за препятствията, с които могат да се сблъскат, и стратегиите за преодоляването им.
В стратегически ход за насърчаване на сътрудничеството сесията завърши с въведение към Бизнес съвета. На студентите беше показан път за свързване с други фирми в сектора на козметологията чрез тази платформа, подчертавайки значението на мрежа, която насърчава подкрепа, споделени знания и решения за сътрудничество.
Дискусиите и практическите прозрения през деня имаха за цел да демистифицират предприемаческия процес за студентите по козметология, като им предоставиха както теоретична основа, така и практически инструменти, за да започнат своето бизнес пътуване. Въведението в Бизнес съвета послужи като осезаема стъпка към изграждане на връзки и използване на колективната мъдрост в козметологичната общност.
В обобщение, последващият ден в Солун беше продължение на нашите усилия да дадем възможност на студентите по козметология за предприемачество. Чрез дисекция на тънкостите на създаването на бизнес, справяне с общи предизвикателства и въвеждане на пътища за сътрудничество чрез Бизнес съвета, сесията имаше за цел да предостави на студентите знанията и връзките, необходими за успешен старт в света на бизнеса в козметологията.