В гр. Солун се проведе редовна среща на участниците от бизнес съвет в сектор Здравеопазване

На 14.06.2023г. в гр. Солун се проведе редовно заседание на бизнес съвет в сектор Здравеопазване. Срещата се беше организирана от сдружение „Development of culture tourism environment“ – DE. CU.T.E.  по проект “Business Council – BC 6275” финансиран от програма INTERREG V/A GREECE-BULGARIA 2014-2020, Subsidy contract №B6.3a.18/13.04.2021г.

На срещата в Солун присъстваха предимно студенти, специализиращи в козметологията, които се стремят да създадат собствен бизнес.

Присъстващите, предимно студенти, се събраха, за да получат представа за предприемаческия пейзаж в рамките на козметологичната индустрия.
На сцената излезе опитен професионалист от козметологичната индустрия, който сподели ценни насоки за това как да започнете и управлявате успешен бизнес в тази област. Лекторът предостави практически съвети за стартиране на бизнес, навигиране в индустриалните разпоредби и изграждане на здрава основа за устойчив растеж.

Един от ключовите акценти на срещата беше сътрудничеството. Лекторът подчерта важността на изграждането на връзки и съвместната работа с други бизнеси в сектора на козметологията. Чрез примери от реалния свят присъстващите придобиха по-задълбочено разбиране за това как съвместните усилия могат да доведат до споделени ресурси, разширена клиентела и увеличени възможности за растеж.
Студентите, нетърпеливи да превърнат своите козметични умения в предприемачески начинания, се включиха активно в дискусии за стартиране и управление на собствен бизнес. Срещата улесни открития диалог, в който студентите можеха да потърсят съвет, да споделят притеснения и да се поучат от опита на опитен професионалист.
Амбициозните предприемачи бяха особено възприемчиви към идеята за сътрудничество, признавайки потенциала му да засили въздействието на техния индивидуален бизнес.

Срещата завърши с чувство на вдъхновение и решителност сред присъстващите, които си тръгнаха оборудвани с ценни прозрения и по-ясно разбиране на предприемаческото пътуване, което им предстои. Насоките, предоставени от професионалистите в бранша, съчетани с акцент върху сътрудничеството, послужиха за овластяване на студентите, когато започнаха пътуването си да установят и успеят в собствения си козметичен бизнес. Събитието капсулира дух на ентусиазъм и готовност сред бъдещите предприемачи в областта на науката за козметологията.